KONSTRAVIMAS

UAB „ARCUS NOVUS“ nuo įmonės įkūrimo pradžios vykdo tiriamąją ir eksperimentinę informacinių ir ryšio technologijų veiklą, atlieka specializuotos įrangos konstravimo darbus. Tiriamosios ir eksperimentinės veiklos rezultatai yra įgyvendinami teikiant palydovinio ryšio paslaugas ir suteikia galimybę vartotojams teikti kokybiškesnes paslaugas už tą pačią kainą, buvo panaudoti kuriant pirmuosius Lietuvos dirbtinius žemės palydovus.

Palydovinio ryšio imtuvai – maršrutizatoriai „RipFrame“

UAB „ARCUS NOVUS“, siekdama teikti kokybiškesnes ir patrauklesnes kainų požiūriu paslaugas vartotojams, nuo įmonės įkūrimo pradžios užsiima duomenų srauto apdorojimo ir perdavimo palydovinio ryšio kanalais tiriamąja veikla. Tyrimų  rezultatai yra įgyvendinami įmonėje konstruojant ir gaminant palydovinio ryšio imtuvus – maršrutizatorius „RipFrame“.

Imtuvai-maršrutizatoriai „RipFrame“ sumažina perteklinių duomenų kiekį, padidina kanalo pralaidumą ir išsprendžia ribotos spartos duomenų kiekio perdavimo problemą.

Palydovinio ryšio kanalais perduodami dideli duomenų srautai yra apdorojami realiu laiku programuojant FPGA lustus Verilog ir VHDL kalbomis.

4.2

Videosrauto perdavimas per IP tinklą

UAB „ARCUS NOVUS“ atlieka videosrauto perdavimo per IP tinklą tiriamąją, eksperimentinę veiklą. Projektuojamas nekompresuoto videosrauto, gaunamo per SDI sąsają, suspaudimas naujausiais videokodavimo protokolais H.264 arba H.265 ir perdavimas per standartinį IP tinklą. Videosrauto suspaudimui planuojama panaudoti įmonių „Intel“ ir „Nvidia Corporation“ grafinių akseleratorių koderius.

600_3248

Dirbtinio Žemės palydovo pagrindinės plokštės schema

UAB „ARCUS NOVUS“ dalyvavo kuriant pirmuosius Lietuvos dirbtinius Žemės palydovus „LitSat-1“. Įmonėje buvo sudarytos palydovų pagrindinės plokštės schemos. Pagal šias schemas buvo pagaminti ir sumontuoti PCB. Pagrindinėje plokštėje sumontuotas palydovo procesorius su ARM Cortex M4 šerdimi.

4.4.

Palydovinio ryšio antenos sekimo sistemos blokas

UAB „ARCUS NOVUS“ sukonstravo vienos ašies palydovinės antenos pozicijos kontrolerį, skirtą sekti svyruojančios orbitos geostacionarius dirbtinius Žemės palydovus. Šie kontroleriai ypatingai naudingi, kai baigiantis geostacionarių palydovų kuro atsargoms jų orbita pradeda svyruoti.

4.5

© 2011-2024 Arcus Novus | Web sprendimu pasirūpino SOLO SYSTEMS